Save Avery Hill

The view Harris Academy haven't put on their website

Harris Academy has put forward plans for a 1,150 pupil school at Avery Hill.

We oppose crucial elements:
Our main issues:

  • the proposed design is non-descript and would spoil the view from the park;

  • transport and access could be a nightmare;

  • the school and the heritage attraction of a renovated Winter Garden must work in harmony.

What you can do

  1. Join the Save Avery Hill Campaign's  ‘Zoom’ virtual public meetings next week (Monday 11th at 2.30pm and Tuesday 12th at 7.30). Email averyhillpark@hotmail.co.uk to take part.
  2. Respond to the Harris consultation. They have on-line events on Thursday 14 and 16 May and an email address to write your views;
  3. Sign the campaign's new petition www.change.org/p/general-public-save-avery-hill-for-the-community 
  4. Be ready to comment on the planning application, due in June.
  5. Make a donation to the campaign to help us reach more people: www.gofundme.com/f/save-avery-hill
  6. Watch our video:  www: youtu.be/7PhlMtFa4ec

The Harris plans can be seen at: https://www.harrisaveryhill.co.uk/. This is where comments can be made.

 

Details of our concerns and our proposed solutions

(More background information at https://www.averyhillpark.org.uk/)

ACCESS
PROBLEM: School traffic will block access to the park twice a day. Park visitors will have to wait up to 30 minutes as 1,150 pupils cross Reinkendorff Avenue, which Harris wants to make one-way.
SOLUTION: No school traffic allowed in from Bexley Road.

DESIGN
PROBLEM: Square blocks of glass and green cladding clash with the historic winter garden.
SOLUTION: Harris needs to go back to the drawing board and design in brick, with pitched roofs and smaller blocks.

COMMUNITY USE
PROBLEM: Harris don’t want an agreement with the community over use of the historic building in the evenings, weekends and holidays.
SOLUTION: The community use out of school hours is guaranteed and agreement to this is made before planning permission is granted.

PROBLEM: The Winter Garden needs to be renovated and fully linked with the Mansion.
SOLUTION: Following pressure from the campaign and Royal Greenwich Council, the University of Greenwich has agreed to contribute a substantial sum for its renovation and development, it being handed over to RBG, and then a Trust. Furthermore, it needs to be connected internally to the Mansion to allow flexible usage by the community with joint working arrangements put in place for the site’s future management.

Sign in with Facebook, Twitter or Email.